‘Δίπλωμα στη Δημοσιογραφία (2 έτη/120 ECTS Δίπλωμα)
Αξιολογημένος Κλάδος Σπουδών

 

Μαζί χτίζουμε το μέλλον σου στη δημοσιογραφία …όπως ακριβώς το ονειρεύτηκες!

Για όλους εμάς στο «The Limassol College» η ποιότητα σπουδών είναι αδιαπραγμάτευτη! Με περισσότερα από 30 έτη εξειδίκευσης και εμπειρίας στην ιδιωτική εκπαίδευση, προσφέρουμε «πτυχία με αξία», έχοντας ως μοναδικό στόχο να οδηγήσουμε τους φοιτητές μας στην επιτυχία και στην άμεση επαγγελματική αποκατάσταση στηρίζοντας τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.

 

Αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα της Δημοσιογραφίας για την καθημερινότητα και την ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου για μείζοντα θέματα της επικαιρότητας, το «The Limassol College» έχει ως στόχο να δημιουργήσει εξαιρετικούς επαγγελματίες δημοσιογράφους και υπεύθυνους επαγγελματίες που έχουν πλήρη επίγνωση της κοινωνικής διάστασης της δημοσιογραφίας

 

Στην εποχή των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης ο χαρακτήρας της επαγγελματικής δημοσιογραφίας αλλάζει! H δημοσιογραφία συναντά νέες προκλήσεις και αντιμετωπίζει νέες μορφές πολυπλοκότητας. Μέσα από το βιωματικό και συνεργατικό μας εκπαιδευτικό μοντέλο παρέχουμε μιας υψηλής ποιότητας γενική εκπαίδευση, ώστε να εφοδιάσουμε τους σπουδαστές μας με το απαραίτητο πνευματικό και ηθικό υπόβαθρο που θα πρέπει να διέπει το επάγγελμα του δημοσιογράφου. Τελειώνοντας τις σπουδές τους θα είναι πλέον εξοπλισμένοι με όλες τις απαραίτητες γνώσεις - βασικές και σύγχρονες - που θα τους επιτρέψουν να προσεγγίσουν πολύπλευρα και αποτελεσματικά όλα τα θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο και την κοινωνία. Τέλος τους δίνουμε όλα τα απαραίτητα εφόδια ώστε να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μια εγχώρια ή ακόμα και διεθνή καριέρα στο τομέα της δημοσιογραφίας και να είναι σε θέση να αναπτυχθούν επαγγελματικά σε ένα παγκόσμιο πλαίσιο.

 

 

Αναγνωρισμένο διετές πρόγραμμα σπουδών από:

       -Τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης

       -Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

 

Γιατί να επιλέξω το «The Limassol College»

Ο επαγγελματισμός ξεχωρίζει με τη γνώση! Για το λόγο αυτό το πρόγραμμα σπουδών του «The Limassol College» έχει σκοπό να προάγει την ανάπτυξη και τη μετάδοση των γνώσεων σχετικά με το γνωστικό αντικείμενο της Δημοσιογραφίας. Το Δίπλωμα στην Δημοσιογραφία προετοιμάζει τους φοιτητές για εργασία τόσο στον παραδοσιακό τύπο (περιοδικά, εφημερίδες) όσο και στα ηλεκτρονικά μέσα, στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση καθώς και στον ευρύτερο τομέα του μάρκετινγκ και των δημοσίων σχέσεων.

Επιπλέον:

 • Δίνει τη δυνατότητα στους απόφοιτους μας να δραστηριοποιηθούν σε ένα χώρο με σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση, καθώς το Γραφείο Φοιτητικής μέριμνας της Σχολής διασυνδέεται με τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς καθώς και με γνωστά έντυπα ειδησεογραφικά μέσα.

 • Τα μαθήματα διδάσκονται από έμπειρους δημοσιογράφους, καθηγητές Αγγλικών, Πληροφορικής αλλά και επαγγελματιών του ευρύτερου τομέα της δημοσιογραφίας, των Δημοσίων Σχέσεων και του marketing με πολυετή επαγγελματική και διδακτική εμπειρία.

 • Προσφέρει εκπαίδευση και πλήρη κατάρτιση σε όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας ΜΜΕ (τηλεόραση, ραδιόφωνο, διαδίκτυο, έντυπη δημοσιογραφία) με στόχο την πολύπλευρη και ολοκληρωμένη γνώση.

 • Οι φοιτητές μας εκπαιδεύονται στις πιο σύγχρονες και καινοτόμες τεχνολογίες (π.χ Social Media) που επιτρέπουν την επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο και πέραν των εθνικών συνόρων

 • Βοηθάμε τους φοιτητές μας να επιτύχουν τους στόχους τους μέσα από ένα διδακτικό περιβάλλον που τους επιτρέπει να αναπτύξουν δεξιότητες όπως η ηγεσία και η κριτική σκέψη, ώστε να μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία μέσα από την δουλειά τους

 • Παρέχει όλες τις απαραίτητες ακαδημαϊκές γνώσεις που απαιτούνται για τη συνέχιση των σπουδών τους σε πτυχιακό επίπεδο.

 

 

Τίτλος Σπουδών

Σε όσους συμπληρώνουν με επιτυχία το διετές πρόγραμμα σπουδών (120ECTS) απονέμεται:

 • Δίπλωμα στη Δημοσιογραφία

Αναγνώριση 

​Το δίπλωμα είναι αναγνωρισμένο:Από το Δ.Ι.Π.Α.Ε. (Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης)

 • Από το Υπουργείο Παιδείας και πολιτισμού

 

Διάρκεια σπουδών : 2 ακαδημαϊκά έτη
Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνική

 

Με τη συμπλήρωση των σπουδών τους, οι απόφοιτοι της Δημοσιογραφίας, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να εγγραφούν ως μέλη στην Ένωση Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ).

 

Και για τα 2 έτη φοίτησης δίδεται Κρατική Φοιτητική Χορηγία ​

Και για τα 2 έτη φοίτησης δίδεται Κρατική Φοιτητική Χορηγία €2565-€3420 (για πολύτεκνους).

Αναλυτικό Πρόγραμμα Κλάδου Δημοσιογραφίας 

 

Α΄Εξάμηνο

B΄Εξάμηνο

ΣΥΝΟΛΟ: 30 ECTS

ΣΥΝΟΛΟ: 30 ECTS

ΣΥΝΟΛΟ: 30 ECTS

Γ΄Εξάμηνο

ΣΥΝΟΛΟ: 30 ECTS

Δ΄Εξάμηνο

Επικοινωνία
Κοινωνικά Δίκτυα TLC
 • Facebook Page
 • Instagram
 • YouTube Channel
Πασικράτους  2-4 
Τηλ: 25 381095 / Φαξ: 25 383360
email: info@tlc.ac.cy 

  © 2015 The Limassol College